عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 17 شهريور 1397
بازدید : 30
نویسنده : افزیر

 

بجنورد- ایرنا- مدیر عامل شرکت گاز خراسان شمالی گفت: از سازمان نقشه برداری درخواست شده تا مسیر گسل های استان را در اختیار این شرکت قرار دهد تا خطوط گاز نزدیک به گسل مقاوم سازیشود.

 
 
 
 
حسن رضا میربلوکی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خطوط گاز استان به لحاظ حادثه خیز بودن این منطقه نیاز به مقاوم سازی دارد و در این باره اقداماتی در دست پیگیری است.
وی افزود: از سازمان نقشه برداری درخواست شده تا مسیر گسل ها را در اختیار قرار دهد تا خطوط نزدیک به گسل در استان مقاوم سازی شود. 
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی گفت: با توجه به قدیمی بودن شبکه ها و خطوط در برخی نقاط استان، فرسودگی احتمالی لوله های گاز رصد می شود. 
وی افزود: در این باره اولویت با بررسی فرسودگی احتمالی لوله های بالای 15 سال عمر است. 
میربلوکی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات برای تامین و ارتقای ایمنی در حادثه ها، نصب شیر قطع اطمینان است. 
وی گفت: این شیرها در زلزله های بالای پنج ریشتر خود به خود جریان گاز را قطع می کنند. 
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی افزود: طول خطوط انتقال گاز در استان از 49 کیلومتر در پیش از تشکیل استان به 215.3 کیلومتر در وضعیت اکنون رسیده است و هفت هزار و 55 کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع در استان اجرا و گازدار است.
مهم ترین گسل های خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود 170 کیلومتر و در شمال غربی - جنوب شرق واقع شده که از حاشیه شمال شرقی شهر اسفراین گذر می کند. گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای 55 تا50 کیلومتر و راستای شمال، شمال غری – جنوب، جنوب شرقی واقع است.
براساس آمارهای موجود در سده اخیر 13 زمین لرزه با قدرت بیش از 5.5 ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است. زمین لرزه ای با قدرت 6.2 درجه در مقیاس امواج درونی زمین ریشتر بهمن سال 1375 و زلزله 5.7 ریشتری اردیبهشت ماه پارسال خسارات جانی و مالی فراوانی به دنبال داشت.
 
منبع : ایرنا 
 


:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , مقاوم سازی با FRP , ,
:: برچسب‌ها: مقاوم سازی , بهسازی , نوسازی , ,
تاریخ : پنج شنبه 15 شهريور 1397
بازدید : 48
نویسنده : افزیر

 

احداث ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی در ۱۴ استان کشور

کرمانشاه_مدیرکل دفترتأمین مسکن و امورمهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) از احداث ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی در ۱۴ استان کشور طی امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم بازیان در حاشیه امضا یک تفاهم نامه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی در ۱۴ استان کشور در مناطق مرزی، محروم و صعب العبور در جهت عملیاتی شدن مسکن دار کردن مددجویان روستایی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: این واحد ها در قالب سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مشارکت مددجویان، وام قرض الحسنه امداد، مشارکت سپاه،  بنیاد برکت، حساب ۱۰۰ حضرت امام و کمیته امداد امام خمینی(ره)  تامین اعتبار و انجام می شود.

مدیرکل دفترتأمین مسکن و امورمهندسی ساختمان کمیته امداد گفت:کرمانشاه هم یکی از این استان ها است که ۴۵۰ واحد با حدود ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار به خود اختصاص داده است و امیدواریم بخش عمده ای از این تعداد تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه ساخت این واحد ها کار مشترکی بین سپاه و کمیته امداد است، تصریح کرد:به ازای هر واحد ۵۰ متری برای بازسای و مقاوم سازی ۹ میلیون تومان سهم مددجو است که ۵ میلیون تومان آن وام قرض الحسنه از صندوق امداد ولایت و ۴ میلیون تومان را خود مددجو، بستگان یا خیران کمک می کنند که سهم مشارکت مددجو کامل می شود و مابقی اعتبارات از طریق امداد تامین می شود.

بازیان اقدامات صورت گرفته توسط کمیته امداد استان کرمانشاه را در بازسازی مناطق زلزله زده برگ افتخاری در تاریخ خدمت آن ها دانست و بیان کرد: ۱۰ هزار مسکن مددجویان در جریان این زلزله آسیب دیده است که ۵ هزار واحد آن تعمیراتی و نزدیک به ۵ هزار واحد دیگر مسکن روستایی است که در نوع یکی یعنی تخریب صددرصدی و نوع ۲ در برنامه بازسازی قرار دارند.

وی ابراز داشت: ۴۵۵ واحد مسکن روستایی و ۵۸۳ واحد مسکن شهری را در برنامه عملیات ساخت و بازسازی داریم و نزدیک به هزار واحد دیگر قابلیت بهره برداری دارند که در مهرماه بیش از۲ هزار و ۵۰۰ واحد از این مساکن تحویل داده می شود.

مدیرکل دفترتأمین مسکن و امورمهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: همه واحدهای روستایی مددجویی خانواده های تحت پوشش کمیته امداد تا پایان امسال، بازسازی تکمیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

منبع : مهر



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , ,
:: برچسب‌ها: مقاوم سازی , بازسازی , بازسازی و مقاوم سازی , مسکن روستایی ,
تاریخ : چهار شنبه 14 شهريور 1397
بازدید : 29
نویسنده : افزیر

 

  مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری البرز گفت: مجوز تأسیس و راه‌اندازی ۲۰ دهیاری دیگر در استان را دریافت کرده‌ایم.
غفور قاسمپور در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مقاوم‌سازی و نوسازی خانه‌های روستایی استان البرز و افزایش استحکام این بناها به هنگام بروز بحران و مخاطرات طبیعی همچون زلزله، اظهار کرد: در این راستا اعتبارات خوبی در قالب پرداخت تسهیلات از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لحاظ شده است که بخشی از این تسهیلات پرداختی به مردم بلاعوض است.
وی گفت: میزان این تسهیلات که در قالب وام مسکن روستایی به مردم واگذار می‌شود در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون تومان و با کارمزد پایین است که به‌منظور نوسازی و بهسازی لرزه ای خانه‌های روستایی و استفاده از مصالح بادوام در ساخت بنا در اختیار روستاییان قرار داده می‌شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری البرز بیان کرد: درمناطقی از استان البرز همانند روستاهای موجود در جاده چالوس و یا روستاهای اطراف شهرستان طالقان با توجه به شرایط آب و هوایی این نقاط، شاهد توسعه ساخت ویلاها هستیم که بخشی از این ساخت‌وسازها توسط مردم خود منطقه و بخشی دیگر توسط شهرنشینان انجام می‌شود.
قاسمپور بابیان اینکه برخی ویلاهای ساخته‌شده در مناطق روستایی البرز قیمت‌هایی بالاتر از منازل مسکونی شهری استان دارند، افزود: گاهی ساکنان مناطق شهری برای گذران تعطیلات خود چنین خانه‌هایی را در روستاها ایجاد می‌کنند و به‌تبع در این ساخت‌وسازهای جدید بحث استحکام بناها بسیار موردتوجه است و استانداردهای ساختمانی هم رعایت می‌شود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود از آمار دهیاری‌های سطح استان البرز سخن گفت و افزود: در حال ۲۲۰ دهیاری در این استان وجود دارد و مجوز تأسیس و راه‌اندازی ۲۰ دهیاری دیگر در البرز را نیز دریافت کرده‌ایم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری البرز در خصوص قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در سمت مدیران و مسئولان اجرایی و میزان لحاظ کردن آن برای دهیاران این استان، گفت: هنوز اجرا و به‌کارگیری این قانون به ما ابلاغ نشده است، اما در کل طبق بررسی های اولیه که در سطح استان داشته‌ایم تعداد دهیاران استان البرز که مشکل این قانون می‌شوند تنها حدود ۱۰ نفر است.

منبع : بازارکار

 



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , ,
:: برچسب‌ها: مقاوم سازی , بهسازی , نوسازی , ,
تاریخ : سه شنبه 13 شهريور 1397
بازدید : 31
نویسنده : افزیر

 

کرمانشاه- ایرنا- زلزله قابل پیش بینی نیست و نمی توان مانع وقوع آن شد و به محض وقوع بستگی به شدت و ضعف آن خرابی ها و خسارات مادی و جانی به بار می آورد و تنها راهکار در امان ماندن از این بلای طبیعی،مقاوم سازی ساختمان ها است.

 

 

 

در زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان سال 96 استان کرمانشاه که منجر به کشته شدن 620 تن و مصدومیت 12هزار و 300 تن شد، بیشترین آمار فوتی ها و مصدومان ناشی از فرار از منازل مسکونی بود.
مقاومت پایین ساختمان ها باعث تخریب 100هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در 10 شهرستان استان کرمانشاه شد و این حجم از تخریب ها یکی از مهمترین دلایل فوت و مصدومیت مردم ساکن در این مناطق بود. 
بیشترین تعداد فوتی ها و مصدومان مربوط به واحدهای کلنگی و روستایی که توسط خود مردم ساخته شده، بوده است که دستگاه های نظارتی باید بر روند ساخت و ساز این واحدها نیز نظارت جدی می کردند. 
دستگاه هایی که در شهر و روستا مجوز ساخت و ساز صادر می کنند نباید تنها به صدور مجوز و دریافت عوارض بسنده کنند بلکه باید به صورت مستمر بر روند ساخت و سازها نظارت جدی داشته باشند و اجازه ندهند واحد بی کیفیت و نامقاوم ساخته شود.
کارشناسان زلزله معتقدند که مقاوم سازی ساختمان ها یکی از راهکارهای اصلی در جلوگیری از شدت آسیب رسانی است و با درست کردن ساختمان های مقاوم و مستحکم می توان از بروز خسارت های جانی و مادی تا حد زیادی کاست.
زلزله سال گذشته کرمانشاه حدود 20 ثانیه به طول انجامید و 50 هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف استان خسارت وارد کرد.
جلسات متعددی در استانداری کرمانشاه در طول هفته برای تصمیم گیری در ارتباط با بازسازی مناطق زلزله زده برگزار می شود که تاکید اصلی مدیران ارشد استان توجه جدی به مقوله مقاوم سازی ساختمان ها است.
متاسفانه غیر از واحدهای مسکونی، برخی از ساختمان های دولتی از جمله بیمارستان تازه ساخت اسلام آباد غرب نیز در زلزله سال گذشته تخریب شد که می طلبد با افرادی که در روند ساخت و ساز این بنا قصور داشته اند برخورد شد تا دیگر شاهد تکرار چنین مسایلی نباشیم.
در زلزله سال گذشته کرمانشاه برخی از ساختمان های دولتی از جمله مدارس تازه ساخت واقع در مناطق زلزله زده هیچ آسیبی ندیدند و این نشان می داد که این مدارس اصولی ساخته شده است و باید از تجارب اداره کل نوسازی مدارس برای احداث ساختمان در این مناطق استفاده شود. 
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه 'در پروژه مسکن مهر اسلام آباد غرب به جای اینکه دیوارهای سازه ای را با بتن پر کنند با نخاله ساختمانی پر کرده اند که این تاسف آور است'.
اگر بر روند ساخت و ساز واحدهای مسکن مهر نظارت جدی می شد شاهد تخریب آنها در زلزله و کشته و مصدوم شدن شمار زیادی از مردم ساکن در این واحدها نبودیم.
کرمانشاه این روزها همچنان در امتداد زلزله بزرگ سال گذشته می لرزد و هر روز لرزیدن بخش هایی از این استان در مرکز لرزه نگاری کشور به ثبت می رسد و اگر همچنان مانند گذشته بر ساخت و سازها نظارت نشود باید باز هم شاهد وقوع حوادث ناخوشایند باشیم.
اکنون در 10 شهرستان زلزله زده استان کرمانشاه شاهد ساخت و ساز واحدهای مسکونی و ساختمان های تخریب شده ناشی از زلزله هستیم و منطقه به کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است اما نظارت بر روند این ساخت و ساز مهمتر از خود ساختن است.
دستگاه های نظارتی به خصوص دستگاه های تخصصی نظارت در حوزه ساخت و ساز مانند نظام مهندسی ساختمان در این روزها رسالت خطیر و بزرگی برعهده دارند و می توانند به ساختن بناهای مقاوم و مستحکم به مردم کمک کنند.
مسئولان استان می گویند خیانت سازندگان (پیمانکاران)، ناظران و دستگاه اجرایی مرتبط در واحدهای مسکن مهر مناطق زلزله زده مشهود است و این افراد مقصران اصلی تخریب این واحدها هستند. 
اگرچه استاندار کرمانشاه با جدیت و با بازدیدهای میدانی بر روند ساخت و سازها نظارت کامل و جامعی دارد اما دیگر دستگاه ها نیز باید به میدان بیایند و در این راستا او را همراهی کنند.
استان کرمانشاه بر روی گسل زلزله واقع شده و پس از زلزله 7.3 ریشتری 21ابان سال گذشته بر اساس اعلام مسئول شبکه لرزه ‌نگاری استان تاکنون چهار هزار و 671 مورد پس لرزه در این استان ثبت شده است که از این تعداد پس لرزه، 11 مورد بالای پنج ریشتر و 100 مورد بالای چهار ریشتر بوده است.
این آمارها نشان می دهد که استان کرمانشاه همچنان در حال لرزیدن است و تدابیر جدی برای کاهش خسارت ها باید اندیشیده شود.
بیم آن می رود که به دلیل گرانی مصالح ساختمانی، برخی از پیمانکاران از مصالح نامرغوب و غیر استاندارد در ساخت و سازها در مناطق زلزله زده استفاده کنند که باید نظارت جدی بر روند این ساخت و سازها اعمال شود و اجازه ندهند از مصالح نامرغوب استفاده کنند. 
براساس اعلام رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تا پایان امسال 28 هزار واحد زلزله زده روستایی استان بازسازی و به مردم تحویل داده خواهد شد و بازسازی واحدهای مناطق شهری نیز تا پایان شهریور سال 98 به پایان می رسد. 
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای کرمانشاه خسارت وارد کرد.
براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در این مناطق آسیب کلی و جزئی دیده اند و این زلزله مخرب علاوه بر خسارت مادی فراوان 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.

 



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , مقاوم سازی با FRP , ,
تاریخ : شنبه 10 شهريور 1397
بازدید : 64
نویسنده : افزیر

 عصر اعتبار- بانک مسکن که با سهم ۶۰ درصدی از کل تسهیلات مناطق زلزله، بیشترین سهم را در اختیار دارد، ۱۰۰ درصد پرونده‌های معرفی شده برای بازسازی، مقاوم سازی و تعمیر واحدهای این مناطق را پرداخت کرده است.

 

به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار»، بانک عامل بخش مسکن به عنوان بانک تخصصی و توسعه ای در بخش مسکن و ساختمان بیشترین سهم را در پرداخت تسهیلات بازسازی، تعمیر و نوسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده در مناطق زلزله زده کرمانشاه نسبت به سایر بانک های عامل را دارد.

بر این اساس بانک مسکن 836 میلیارد و 918 میلیون تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات به 48 هزار و 121 واحد مسکونی در مناطق زلزله زده کرمانشاه تخصیص داده است که این تسهیلات در حوزه «بازسازی واحدهای مسکونی روستایی»، «بازسازی واحدهای مسکونی شهری»، «تعمیر واحدهای مسکونی شهری و روستایی»، «مقاوم سازی واحدهای مسکونی شهری» و «تامین لوازم خانگی و سایر هزینه‌های ضروری» تخصیص یافته است.

از کل اعتبارات تخصیص یافته بانک مسکن برای 48 هزار و 121 واحد مسکونی آسیب دیده در مناطق زلزله زده کرمانشاه، تا کنون 36 هزار و 196 واحد برای دریافت انواع تسهیلات بازسازی، تعمیر و مقاوم سازی به بانک مسکن معرفی شده که پس از بررسی پرونده‌ها، تاکنون به 35 هزار و 558 پرونده معرفی شده تسهیلات مربوطه به ارزش 549 میلیارد و 680 میلیون تومان پرداخت شده است.

در همین زمینه نداکسری کرمانشاهی رییس اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن با اشاره به سهم 60 درصدی بانک مسکن در پرداخت تسهیلات بازسازی،مقاوم سازی و تعمیر مناطق زلزله زده کرمانشاه از کل شبکه بانکی، گفت: این در حالی است که بانک مسکن در استان کرمانشاه کمترین شعب را نسبت به سایر بانک‌های عامل در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه تا کنون 92 درصد از سهمیه اعتبارات تعهدی بانک مسکن برای مناطق زلزله زده کرمانشاه به عقد قرارداد منجر شده است، گفت: همچنین تسهیلات 100 درصد پرونده‌های معرفی شده به بانک مسکن در این مناطق پرداخت شده است.

کرمانشاهی درباره روند پرداخت تسهیلات و دریافت ضمانت از متقاضیان و مشمولان دریافت تسهیلات بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی مناطق زلزله زده کرمانشاه، گفت: سفته و ضامن زنجیره‌ای به عنوان ضمانت از متقاضیان دریافت می شود و پرونده‌ها در اسرع وقت در نوبت پرداخت قرار می گیرند.

این مقام مسوول در بانک مسکن، با بیان اینکه کارمندان بانک در شعب شیفت در مناطق زلزله زده برای پرداخت تسهیلات و تسریع در روند پرداخت به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند، گفت: هیچ توقفی در روند پرداخت صورت نمی گیرد.

 

این مقام مسوول در بانک مسکن همچنین با تاکید بر اینکه این بانک در حوادث غیرمترقبه در سطح کشور و همچنین تسهیلات اشتغالزایی بدون رقیب در صدر بانک ها قرار دارد، گفت: بر اساس گزارش جلسه شورای مسکن استان تهران، بانک مسکن در تسهیلات اشتغالزایی 32 درصد از سایر بانک ها پیشی گرفته است.

 

منبع :عصر اعتبار

 



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , ,
:: برچسب‌ها: مقاوم سازی ,
تاریخ : چهار شنبه 7 شهريور 1397
بازدید : 43
نویسنده : افزیر

 صدای نهاوند:

در پنجمین روز از هفته دولت آئین افتتاح همزمان ۱۸۸ واحد مسکن روستایی مقاوم سازی شده و کلنگ زنی ترانس برق روستا حسین آباد بخش گیان، افتتاح پست هوایی۲۵۰ کیلو ولت شهر گیان و افتتاح فاز دوم بهسازی روستای ازنهری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار صدای نهاوند، فرماندار شهرستان نهاوند در آئین افتتاح همزمان ۱۸۸ واحد مسکن روستایی مقاوم سازی شده در حسین آباد بخش گیان گفت: اعتبار این پروژه عمرانی در مجموع، ۳/۵ میلیارد تومان و توسط بنیاد مسکن از محل اعتبارات ملی تامین گردیده است.

مراد ناصری اظهار کرد: کلنگ زنی پست هوایی برق روستای حسین آباد با اعتبار ۳۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی امور برق شهرستان نیز انجام شد.

 

گفتنی است این کلنگ زنی، از تعهدات فرماندار در طرح روستاگردی به این روستا در هفته های اخیر بوده که امروز به مرحله اجرایی درآمد و شامل نصب ترانس ۱۰۰  KVA ، احداث ۵۰ متر شبکه فشار ضعیف زمینی و احداث ۸۰ متر شبکه فشار ضعیف زمینی است.

 

فرماندار خاطرنشان کرد: این پست هوایی شامل نصب آژانس ۲۵۰ KVA احداث ۱۰۰ متر شبکه فشار متوسط، احداث ۲۵۰ متر شبکه فشار متوسط زمینی، احداث ۸۰ متر شبکه فشار ضعیف زمینی است.

 

ناصری اظهار کرد: در روستای ازنهری از توابع بخش زرین دشت، از پروژه فاز دوم بهسازی این روستا شامل آسفالت، زیرسازی و عملیات خاکی بهره برداری شد که اعتبار این طرح ۳۳۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی بوده است.

 

 منبع : صدای نهاوند

 


:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , ,
:: برچسب‌ها: مقاوم سازی ,
تاریخ : سه شنبه 6 شهريور 1397
بازدید : 51
نویسنده : افزیر

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، عبدالحسین کریمی، رئیس اداره آموزش و پرورش کومله در مراسم افتتاح مقاوم سازی مدرسه شهید صیقلی ها گفت: هفته دولت فرصت مناسبی برای بیان خدمات ارزشمند نظام و دولت به ملت است.

 

وی با بیان اینکه مدرسه شهید صیقلی‌های کومله مدرسه عادی دولتی است، افزود: از این مدرسه دانش آموزان موفقی در رشته‌های پزشکی، حقوق و رتبه ۳۷ کنکور سال گذشته به ثمر نشست.

 

کریمی با اشاره به اینکه در مدرسه شهید صیقلی ها بیش از یکصد دانش آموز در مقاطع ۱۰، ۱۱ و ۱۲ به تحصیل مشغول هستند، گفت: تخریب و بازسازی ساختمان به مساحت ۸۵۰ متر مربع و احداث سرویس بهداشتی با ۷۵۰ میلیون تومان هزینه انجام شد.

 

افتتاح و بهره برداری از ۳۸ پروژه برق در لنگرود در هفته دولت

مصطفی احمدی، رئیس اداره برق شهرستان لنگرود هم با بیان اینکه در هفته دولت امسال ۳۸ پروژه برق در سطح شهرستان و ادارات تابعه انجام شد، گفت: امسال اعتبارات تخصیصی اداره برق ۱۵۰ میلیارد ریال است که تا الان ۶۰ میلیارد ریال از این اعتبارات اجرایی شد.

 

وی با بیان اینکه هزار و ۳۵۰ پروژه در شهرستان پیش بینی شد، گفت: از این تعداد ۳۸ پروژه (البته تعداد زیادی از پروژه‌ها تجمیع شدند) با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال (دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان) به بهره برداری رسید‌.

 

احمدی ادامه داد: امیدواریم تا آخر سال با پیگیری فرماندار و نماینده شهرستان تمام اعتبارات تخصیصی جذب شود.

 

رئیس اداره برق شهرستان لنگرود مقدار مصرف برق امسال در پیک بار را ۷۶ مگاوات اعلام و تصریح کرد: این مقدار مصرف نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد رشد داشته است.

 

احمدی با بیان اینکه با خاموشی‌هایی که برای مدیریت مصرف اعمال شد توانستیم ۷ مگاوات مدیریت کنیم.

 

منبع : شبستان



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , ,
تاریخ : دو شنبه 5 شهريور 1397
بازدید : 38
نویسنده : افزیر

 

 نسیم گیلان - رشت - در سومین روز هفته دولت، چهار پروژه عمران شهری و 2 واحد تولیدی در شهرستان املش افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا پروژه های عمران شهری رانکوه املش با 750 میلیون تومان اعتبار افتتاح شد و پروژه آسفالت داخل بافت روستای هلوسرای بخش رانکوه به مسافت پنج هزارمتر مربع نیز به بهره برداری رسید.
همچنین امروز یک واحد پرورش متراکم ماهی کپور معمولی با تولید سالانه 2 تن با صرف اعتبار 20میلیون تومان در آسیابسران بخش رانکوه املش و یک واحد تولیدی با اعتبار 50 میلیون تومان و اشتغال زایی مستقیم برای سه نفر در این روستا افتتاح شد.
پروژه مقاوم سازی دبستان پنج کلاسه امام موسی صدر اسماعیل گوابربخش رانکوه و ترانس تقویت برق روستای جورگوابر رانکوه املش از دیگر برنامه های افتتاحی بود.
همچنین در مراسمی از 26 کارمند دولت و سه مدیر برتر دستگاه های اجرایی شهرستان املش تجلیل شد.
شهرستان املش با 2 بخش مرکزی و رانکوه در 70 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.

 



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , مقاوم سازی با FRP , ,
تاریخ : یک شنبه 4 شهريور 1397
بازدید : 56
نویسنده : افزیر

 - احمد میرخدائی - روزنامه نگار: زلزله خیزی انکارناپذیر است و همین مسئله شناسایی گسل ها، مقاوم سازی ساختمان ها و جلوگیری از فعالیت های عمرانی در نزدیکی گسل ها را ناگزیر کرده است به گونه ای که از سال ۹۵، ساخت بناهای بلند، بیمارستان ها، مدارس و سایر ساختمان های عمومی که در هنگام زلزله باید مستحکم تر از سایر ساختمان ها باشند، روی گسل ها ممنوع شد و ساختمان هایی نیز که از قبل در این مناطق احداث شده اند باید به نحوی مناسب مقاوم سازی و استانداردسازی شوند.

۱۰۰ برج بلند مرتبه و ۱۶بیمارستان تهران در پهنه گسل ها قرار دارند 
به گزارش همشهری، تهران با ۷۰۰کیلومترمربع مساحت، دهمین شهر پرجمعیت و زلزله خیز جهان است که پهنه اصلی گسل های آن به ۲۶کیلومترمربع می رسد. براساس سوابق تاریخی، این کلانشهر به طور میانگین هر ۲۰۰سال یک بار، شاهد زلزله ای به بزرگای ۷درجه در مقیاس ریشتر بوده و از آخرین زلزله اش ۱۸۰سال می گذرد. 

در این شرایط، گام نخست در مسیر جلوگیری از فاجعه آفرینی زمین لرزه در پایتخت، آموزش همگانی و اصلاح ساختار شهری در مناطق پرخطر است. در این زمینه، اطلاعات پایه شناسایی گسل ها و مطالعات لرزه خیزی تهران را در سال ۸۲ آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) با دقت انجام داد این تحقیقات تا مرداد ۹۵ طول کشید تا تمام ارکانی که درگیر ماجرا هستند به جمع بندی مشترکی برسند و نقشه پهنه های گسلی شهر تهران، نهایی، تصویب، ابلاغ و اجرایی شود. 

با نهایی شدن نقشه پهنه های گسلی تهران، از یک سو ساختمان های در معرض خطر شناسایی شدند تا ایمن سازی آنها در دستور کار قرار بگیرد و از سوی دیگر با جلوگیری از ایجاد ساختمان های جدید در این مناطق، راه بر تکرار خطر بسته شد. آنگونه که محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می گوید: فعلا ۱۰۰ برج و ۱۶ بیمارستان روی پهنه گسل های تهران قرار دارند که باید ایمن سازی شوند. ضمن اینکه احداث ساختمان های با اهمیت «بسیار زیاد» مانند برج با ۱۲ طبقه یا بیشتر، بیمارستان ها، انبار نفت یا پمپ بنزین در این پهنه ها ممنوع است. 

به گفته رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، فعلا محدودیتی برای ساخت ساختمان های با اهمیت «زیاد»، «متوسط» و «کم» در پهنه گسل های اصلی وجود ندارد اما ضوابط ساخت این ساختمان ها در پهنه گسل های اصلی متفاوت و سخت گیرانه تر است. به گفته شکرچی زاده، بررسی زلزله های مختلف نشان می دهد که بیشترین خسارت ها در پهنه گسل ها اتفاق می افتد و بر این اساس قبلا اعلام شده بود که ساخت ساختمان های با اهمیت زیاد در پهنه گسل ها ممنوع است اما کسی نمی دانست پهنه گسل ها کجاست. 

جدول



  • ۱۰۰برج تهران روی گسل

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می گوید: در تهران پرونده ۹۰۰ برج باز شده که از این تعداد ۶۰۰ برج ساخته شده که ۱۶.۶درصد از این تعداد یعنی ۱۰۰ برج در پهنه گسل ها قرار دارد و باید مراحل بازرسی ایمنی و آموزش ساکنان آن انجام شود. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، شکرچی زاده درباره سرنوشت ساختمان هایی که اکنون در پهنه گسل ها قرار دارند، تاکید می کند: 

هیچ الزام قانونی برای تخریب ساختمان هایی که روی پهنه گسل قرار گرفته اند وجود ندارد بلکه در این مرحله صرفا صدور پروانه مجاز نیست ضمن اینکه ساختمان های موجود عمر مفیدی دارند و بعد از اتمام عمر، امکان احداث مجدد در این مناطق وجود نخواهد داشت. 

شکرچی زاده می افزاید: ۱۶ بیمارستان نیز در سطح تهران در پهنه گسل ها قرار دارند که باید در اولویت مقاوم سازی قرار بگیرند، از توسعه آنها نیز جلوگیری شود و اگر برای وزارت بهداشت امکان دارد نسبت به جابه جایی آنها اقدام کند. به گفته او این اقدام باید برای پمپ بنزین ها، انبارهای نفت و دیگر ساختمان های حساس موجود در پهنه گسل ها انجام شود. 

علی بیت اللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی پیش ازاین گفته بود: تاخیر در تعیین حریم گسل ها و اعمال ممنوعیت های ساخت باعث شده در حریم گسل های شهر تهران، ۱۵ بیمارستان و مرکز درمانی، ۳۶ مدرسه، ۹ مرکز آموزش عالی و دانشگاهی، ۱۰۰برج، ۳ ایستگاه آتش نشانی، ۸ مخزن آب، ۲۳ پل ارتباطی، ۹ تاسیسات برق فشارقوی، ۲۵ مسجد، ۴ موزه، ۳ ساختمان وزارتخانه، ۴ ساختمان قوه قضاییه، ۲۲ مرکز تجمع، ۹ ساختمان شهرداری و یک انبار سوخت احداث شود که هم اکنون جابه جایی آنها امکان ناپذیر یا در حالت خاص و محدودی با مشکلات عدیده روبه رو خواهد بود.



منبع : همشهری آنلاین 

 



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , مقاوم سازی با FRP , ,
تاریخ : دو شنبه 22 مرداد 1397
بازدید : 115
نویسنده : افزیر

 

مبانی بهسازی ساختمان

 

 

مبانی بهسازی لرزه ای ساختمان به کار رفته در این قسمت بر اساس ارزیابی و بهبود سطح عملکرد ساختمان است. برای این منظور هدف بهسازی تعریف شده و براساس سطوح عملکردی مورد نظر از ساختمان، هدف بهسازی لرزه ای ساختمان انتخاب می‌شود. هدف طراحی و بهسازی لرزه ای ساختمان، برای رسیدن به سطح عملکرد مورد نظر، باید براساس اصول ارزیابی و بهسازی ساختمان انجام شود.

 مراحل ارزیابی و بهسازی لرزه ای ساختمان

اصول ارزیابی و بهسازی لرزه ای ساختمان، در چارچوب مبانی بهسازی به کار رفته‌ است‌. در این بخش اصول کلی فرآیند ارزیابی و بهسازی ساختمان مورد بررسی قرار می‌گیرند.

ملاحظه ویژگی‌های فنی

ویژگی‌های فنی ساختمان قبل از اقدام به هرگونه عملیات اجرایی بهسازی لرزه ای ساختمان باید توسط طراح و با هماهنگی کارفرما مورد بررسی و ملاحظه قرار گیرند. این ویژگی‌ها می‌تواند شامل: مشخصات اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای ساختمان‌، سطوح خطر زلزله در محل ساختمان، نتایج اولیه‌ی ارزیابی مقاومت لرزه‌ای، تاریخچه‌ی بهره‌برداری گذشته و آینده‌ی ساختمان، ارزیابی نیاز و خواسته‌های بهره‌بردار، ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و مقررات و قوانین حاکم باشد.

انتخاب هدف بهسازی لرزه ای ساختمان

انتخاب هدف بهسازی لرزه ای ساختمان از مراحل اولیه و در عین حال حائز اهمیت در فرآیند مطالعات بهسازی لرزه ای ساختمان است. لازم است طراح با بررسی دقیق و اخذ دیدگا‌ه‌های بهره‌بردار و کارفرمای پروژه، توجه به میزان اهمیت و وضعیت کاربری حاضر و پس از بهسازی ساختمان‌، ضمن ارائه گزارش فنی لازم، هدف بهسازی را انتخاب و پیشنهاد نماید. پس از ارائه گزارش فنی مبنی بر دلایل انتخاب هدف بهسازی، موارد به تصویب کارفرما می‌رسد.

نیاز یا عدم نیاز به بهسازی لرزه ای ساختمان

ساختمان‌هایی که یکی از شرایط زیر را داشته باشند نیازی به بهسازی لرزه‌ای ندارند. ساختمان‌هایی که مطابق مستندات و اطلاعات وضعیت موجود، با توجه به درجه‌ی اهمیت آن‌ها براساس آخرین ویرایش استاندارد ۲۸۰۰ ایران طراحی و با نظارت و مستندات کافی اجرا شد‌ه باشند، نیازی به ارزیابی و بهسازی لرزه ای ساختمان ندارند، مگر آنکه درجه‌ی اهمیت فعلی آن‌ها بیش از میزان مفروض در طراحی اولیه‌ی آن‌ها بوده‌ یا سطح خطر زلزله مورد نظر از سطح خطر موجود در طراحی اولیه مطابق آن استاندارد بیشتر باشد.

انتخاب روش ارزیابی و بهسازی لرزه ای ساختمان

ارزیابی و بهسازی برای رسیدن به هدف مقاوم سازی ساختمان انتخاب شده به دو روش ساده و تفصیلی انجام می‌شود.

  • روش ارزیابی و بهسازی لرزه ای ساختمان ساده

استفاده از این روش تنها برای هدف بهسازی مبنا و یا اهداف بهسازی پایینتر مجاز است. این روش تنها برای ساختمان‌هایی مجاز است که الزامات و محدودیت‌های مربوط نظیر نوع دیافراگم، سیستم سازه‌ای و تعداد طبقات را برآورده نمایند.

  • روش ارزیابی و بهسازی لرزه ای ساختمان تفصیلی

روش ارزیابی و بهسازی تفصیلی برای تمامی ساختمان‌ها قابل کاربرد است.

ارائه طرح بهسازی لرزه ای ساختمان و ارزیابی آن

طراحی برای مقاوم سازی لرزه ای ساختمان باید برحسب روش ارزیابی و بهسازی ساده یا تفصیلی انجام شود‌. طرح پیش بینی شده برای بهسازی باید با مدل تحلیلی بهسازی شد‌ه‌ی سازه مورد ارزیابی قرار گیرد. چنانچه هدف بهسازی تامین نشده باشد، باید روش انتخاب شده مورد بازنگری قرارگیرد‌. در صورت تامین هدف بهسازی، مدارک فنی لازم از جمله نقشه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی تهیه شوند.

بهسازی لرزه ای ساختمان ویژه

در بهسازی ویژه، نسبت به بهسازی مطلوب، عملکرد بالاتری برای ساختمان مدنظر قرار می‌گیرد. بدین منظور سطح عملکرد بالاتری برای ساختمان تحت همان سطوح خطر زلزله ی مورد استفاده در بهسازی مطلوب در نظرگرفته شده یا با حفظ سطح عملکرد مشابه با بهسازی مطلوب، سطوح خطر زلزله‌ی بالاتری در نظرگرفته می‌شود.

بهسازی موضعی

بهسازی موضعی باید با توجه به موارد زیر انجام شود.

  1. ‌بهسازی موضعی ساختمان نباید منجر به پایین آمدن سطح عملکرد قبلی ساختمان موجود شود.
  2. ‌بهسازی موضعی نباید سبب افزایش نیروهای ناشی از زلزله در اعضایی که وضعیت بحرانی دارند، شود.
  3. ‌بهسازی موضعی نباید منجر به نامنظم شدن یا افزایش نامنظمی ساختمان شود.

سطوح عملکرد اجزای سازه‌ای

سطوح عملکرد اجزای سازه‌ای شامل چهار سطح عملکرد اصلی و دو سطح عملکرد میانی است.

سطوح عملکرد اصلی عبارتند از‌

  • ‌سطح عملکرد ۱: قابلیت استفاد‌ه‌ی بی‌‌وقفه‌
  • ‌سطح عملکرد ۳: ایمنی جانی‌
  • ‌سطوح عملکرد ۵: آستانه‌ی فروریزش‌
  • ‌سطح عملکرد ۶: لحا‌ظ نشده.

سطوح عملکرد میانی عبارتند از

  • ‌سطح عملکرد ۲: خرابی محدود‌
  • ‌سطح عملکرد ۴: ایمنی جانی محدود.

روش بهسازی اجزا و معیار پذیرش آنها برحسب هر یک از سطوح فوق باید مطابق روش بهسازی ساده یا تفصیلی باشد.

  • سطح عملکرد ۱- قابلیت استفاده‌ی بی‌وقفه ‌

سطح عملکرد قابلیت استفاده‌ی بی‌وقفه به سطح عملکردی اطلاق می‌شود که پیش بینی شود در اثر وقوع زلزله محتمل، مقاومت و سختی اجزای سازه تغییر قابل توجهی پیدا نکرده و استفاد‌ه‌ی بی وقفه از آن ممکن باشد.

  • سطح عملکرد ۲- خرابی محدود ‌

سطح عملکرد خرابی محدود به سطح عملکردی اطلاق می‌شود که پیش بینی شود در اثر وقوع زلزله محتمل، خرابی در سازه به میزان محدود ایجاد شود، به گونه‌ای که پس از زلزله با انجام تعمیر بخش‌های آسیب‌دیده ادامه‌ی بهره‌برداری از ساختمان به سادگی میسر باشد.

  • سطح عملکرد ۳- ایمنی جانی ‌

سطح عملکرد ایمنی جانی به سطح عملکردی اطلاق می‌شود که پیش بینی شود در اثر وقوع زلزله محتمل، خرابی در سازه ایجاد شود، اما میزان خرابی‌ها به اندازه‌ای نباشد که منجر به خسارت جانی شود.

  • ‌سطح عملکرد ۴- ایمنی جانی محدود

سطح عملکرد ایمنی جانی محدود به سطح عمکردی اطلاق می‌شود که پیش‌بینی شود در اثر وقوع زلزله محتمل، خرابی در سازه ایجاد شود، اما میزان خرابی‌ها به اندازه‌ای باشد که منجر به خسارت جانی حداقل شود.

  • سطح عملکرد ۵- آستانه‌ی فروریزش

سطح عملکرد آستانه‌ی فروریزش به سطح عملکردی اطلاق می‌شود که پیش‌بینی شود در اثر وقوع زلزله محتمل، خرابی گسترده در سازه ایجاد شود، اما ساختمان فرونریزد و تلفات جانی به حداقل برسد.

  • سطح عملکرد ۶- لحاظ نشده

چنانچه برای عملکرد اجزای ساز‌ه‌ای سطح عملکرد خاصی انتخاب نشده باشد، سطح عملکرد اجزای سازه‌ای لحا‌ظ نشده نامیده می‌شود.

سطوح عملکرد اجزای غیرسازه‌ای‌

سطح عملکرد اجزای غیرسازه‌ای ساختمان شامل پنج سطح عملکرد به شرح زیر است.

  • سطح عملکرد A: خدمت رسانی بی‌وقفه
  • سطح عملکرد B: قابلیت استفاده بی‌وقفه
  • سطح عملکرد C: ایمنی جانی
  • سطح عملکرد D: ایمنی جانی محدود
  • سطح عملکرد E: لحاظ نشده

راهبردهای بهسازی لرزه ای ساختمان

هدف بهسازی با به کار بستن معیارهای مقاوم سازی لرزه ای ساختمان بر اساس راهبردی که نواقص ملاحظه شده در تحلیل لرزه ای را برطرف نماید، حاصل می‌شود. هر معیار بهسازی باید به طور توام با دیگر معیارهای بهسازی مورد ارزیابی قرار گیرد به نحوی که سازه موجود مستقلاً از تامین سطح عملکرد مورد نظر ساختمان برای سطح خطر لرزه‌ای انتخابی در قالب طرح بهسازی، اطمینان دهد. با اتخاذ روش کلی و راهبرد بهسازی لرزه ای و به کار بستن معیارهای بهسازی می‌توان به سطح عملکرد مورد نظر ساختمان و تامین هدف مقاوم سازی دست یافت.

خسارت های ناشی از زلزله

خسارت های ناشی از زلزله

راهبردهای زیر را می‌توان به صورت منفرد یا در ترکیب با یکدیگر برای بهسازی لرزه ای ساختمان به کار گرفت.

  • ‌اصلاح موضعی اجزای سازه که دارای عملکرد نامناسبی در زلزله هستند‌
  • ‌حذف یا کاهش بی‌نظمی در ساختمان موجود‌
  • ‌‌تامین سختی جانبی لازم برای کل سازه‌
  • ‌تامین مقاومت لازم برای کل سازه‌
  • ‌کاهش جرم ساختمان‌
  • ‌به کارگیری سیستم‌های جداساز لرزه‌ای‌
  • ‌به کارگیری سیستم‌های غیرفعال اتلاف انرژی‌
  • ‌تغییر کاربری ساختمان

تحلیل خطر و تعیین زلزله تعیین کننده

تحلیل خطر احتمالی با انتگرالگیری تلفیقی از مدل‌های احتمالی چشمه‌های لرزه‌ای و پارامترهای لرزه‌خیزی و رابطه‌‌ کاهندگی انجام می‌شود تا منحنی خطر (احتمال فراگذشت بر حسب پارامتر حرکت قوی زمین) به دست آید.

  • ‌انتخاب و اعتبارسنجی نرم افزار مناسب برای انجام فرآیند انتگرالگیری تحلیل خطر
  •  مدلسازی مناسب کلیه منابع انتشار عدم قطعیت‌های ذاتی و تصادفی و در نظرگرفتن تاثیر آنها
  • تحلیل حساسیت نتایج تحلیل خطر به منابع عمده عدم قطعیت
  • ‌تحلیل تفکیک لرزه‌ای به منظور تعیین زلزله تعیین کننده در ساختگاه
  • ‌برآورد شتاب طرح در سطوح خطر ۱ و ۲
  • تهیه طیف طبق روش موردنظر.

سیستم سازه‌ای و پیکربندی ساختمان

اطلاعات مربوط به سیستم سازه‌ای و پیکربندی ساختمان موجود شامل نوع، هندسه، ابعاد مقاطع، تعداد و آرایش میلگرد در مقاطع بتنی، جزئیات اتصال اعضا و اجزای سیستم باربر ثقلی و جانبی و همچنین اجزای غیرسازه‌ای که موثر در میزان سختی و مقاومت سازه هستند، باید جمع آوری شود. همچنین اعضای اصلی و غیراصلی سازه باید تعیین و اطلاعات مورد نیاز هر نوع با جزئیات کافی برای مدل سازی و تحلیل سازه جمع آوری و ارائه شود.

مشخصات پی و ساختگاه

مشخصات ژئوتکنیکی خاک محل ساختمان، موقعیت و هندسه شالوده و مشخصات فنی بتن و همچنین تعداد و مشخصات فنی میلگرد موجود در آن، جهت ارزیابی کفایت سازه‌ای پی باید جمع آوری شود. این اطلاعات با توجه به مدارک و گزارش‌های موجود، بازدیدهای محلی، بررسی نتایج عملیات حفاری، در صورت وجود، نمونه‌گیری و انجام آزمایش‌های صحرایی و آزمایشگاهی قابل حصول است.

بازدید از محل ساختمان برای کنترل تفاوت در مندرجات نقشه‌های ساختمان با آنچه اجرا شده است، ضرورت دارد. در صورت وجود هر گونه مغایرت، نظیر تفاوت در شرایط تکیه‌گاهی، بارگذاری، هندسه و مشخصات فنی، موارد باید بررسی شود. همچنین توجه به وجود هرگونه ضعف در عملکرد ساختمان، نظیر نشست پی، که موجب تشدید آسیب پذیری ساختمان در زمان وقوع زلزله می‌شود، ضروری است. اگر در محل ساختمان احتمال مخاطرات ناشی از ناپایداری ساختگاه نظیر روانگرایی، فرونشست، گسلش و یا زمین لغزش وجود داشته باشد و اطلاعات ژئوتکنیکی موجود جهت برآورد خطر و مقابله با کاهش آن کفایت نکند، مطالعه ی شرایط زیر سطحی ضرورت می‌یابد.

آسیب ناشی از ساختمان مجاور

در صورتی‌که احتمال آسیب دیدن ساختمان موردنظر از جانب ساختمان‌های‌ مجاور در اثر سقوط اجزای سست آن‌ها‌ مانند قطعات نما، قطعات جان پناه و غیره، ناشی از زلزله وجود داشته باشد، باید اطلاعات لازم جمع‌آوری و قسمت‌هایی از ساختمان که در معرض آسیب ناشی از برخورد آن قطعات هستند تقویت شوند. علاوه بر آن باید بررسی شود که راه‌های دسترسی ساختمان در اثر ریختن قطعات از ساختمان‌های‌ مجاور مسدود نشوند.

همچنین در صورتی‌که احتمال سرایت انفجار، آتش سوزی، نشت مواد شیمیایی و یا سایر عوامل ناشی از زلزله از ساختمان‌های ‌مجاور به ساختمان مورد نظر وجود داشته باشد، باید اطلاعات مربوطه جمع آوری و تمهیدات لازم اندیشیده شود.

روش‌های آزمایش برای ارزیابی و مطالعات بهسازی لرزه ای ساختمان

ارزیابی آسیب پذیری لرزه‌ای و انجام مطالعات بهسازی لرزه ای ساختمان نیازمند در اختیار داشتن اطلاعات کافی متناسب با ضوابط هر مرحله است. اطلاعات مورد نیاز در دو گروه اصلی قرار دارند‌.

  1. اطلاعات مربوط به خصوصیات لرزه‌ای ساختمان شامل زمان تناوب و نسبت میرایی
  2. اطلاعات مربوط به مشخصات مصالح به کار رفته در سازه ساختمان

تعیین خصوصیات بهسازی لرزه ای ساختمان

اگرچه با توجه به امکانات نرم‌افزاری موجود و ضوابط ارائه شده در آیین‌نامه‌ها امکان محاسبه‌ی زمان تناوب هر نوع سازه به صورت تحلیلی وجود دارد و نسبت میرایی ساختمان نیز بسته به نوع سازه، اتصالات و مصالح آن از مراجع مربوطه قابل استخراج است، لیکن در صورتی که بسته به شرایط ساختگاه، حساسیت پروژه و امکانات کارفرما، تعیین خصوصیات لرزه‌ای واقعی ساختمان‌ها ضرورت یابد، می‌توان با استفاده از روش ثبت ارتعاشات محیطی در این خصوص اقدام نمود. بدیهی است آزمایش باید با استفاده از دستگاه کالیبره شده مورد تایید و توسط افراد باتجربه انجام پذیرد و اطلاعات ثبت شده توسط کارشناس مجرب با استفاده از نرم افزار مربوطه تحلیل و نتیجه‌گیری شود.

آزمایش‌های غیر مخرب در بهسازی لرزه ای ساختمان

آزمایش‌های غیر مخرب به تمامی روش‌های بررسی اطلاق می‌شود که اجازه می‌دهند ارزیابی مشخصات و خصوصیات فنی و یا نقص در مصالح (فولادی، جوش، بتنی و بنایی) بدون نمونه‌برداری و ایجاد هر گونه اختلال در عملکرد سازه انجام پذیرد. وسایل این نوع آزمایش‌ها عمدتاً قابل حمل هستند. در ارتباط با آزمایش‌های غیرمخرب باید توجه شود که کار با دستگاه‌ها و تجهیزات مناسب در هر مورد توسط کارشناسانی با تجربه‌ی کافی در انجام صحیح آزمایش و تفسیر قابل اتکای نتایج انجام پذیرد.

  • آزمایش‌های غیرمخرب در اعضا و اجزای فولادی

در اعضا و اجزای فولادی به کمک آزمایش‌های غیرمخرب، عمق ترک‌ها و شیارهای مویی، ضخامت پوشش (رنگ)، عمق زنگ زدگی (خوردگی فولاد)، مقاومت گسیختگی سطحی فولاد و غیره ارزیابی می‌شود. آزمایش‌های پیشنهادی برای این منظور مشابه آزمایش‌های غیر مخرب در ارزیابی کیفیت جوش است.

در مورد ارزیابی کیفیت جوش، یکنواختی جوش اساساً به وسیله‌ی بازرسی چشمی تایید می‌شود. بازرسی چشمی، حتی برای ارزیابی جوش اتصالاتی که آزمایش آنها کاملاً به صورت غیرمخرب تعیین شده باشد، کماکان بخش مهمی از کنترل کیفیت را تشکیل می‌دهد و در درجه‌ی اول اهمیت قرار دارد. در ارزیابی کیفی جوش، آزمایش‌هایی نظیر رادیوگرافی با اشعه، امواج مافوق صوت، ذرات مغناطیسی، نفوذ مایع و غیره با رعایت محدودیت‌های مربوط مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • آزمایش‌های غیرمخرب در اعضا و اجزای بتنی

در اعضا و اجزای بتن مسلح، به کمک آزمایش‌های غیر مخرب، ارزیابی یکنواختی بتن، تخمین مقاومت فشاری بتن، مشخصات بتن، نواقص داخل آن، تعیین محل و قطر آرماتورها و غیره صورت می‌گیرد. به منظور ارزیابی مقاومت فشاری بتن از آزمایش‌هایی نظیر چکش اشمیت، نفوذ در بتن با کمک تفنگ مخصوص، اندازه‌گیری سرعت عبور موج مافوق صوت، بیرون کشیدن میله از بتن و غیره استفاده می‌شود.

در شناسایی نواقص داخل بتن، روش‌هایی نظیر انعکاس صوت، سرعت عبور موج مافوق صوت، ضربه‌ی مکانیکی، رادیوگرافی و غیره را می‌توان به کار برد. محل و قطر آرماتورها با انجام آزمایش‌های الکترومگنتیک، رادیوگرافی و غیره قابل تعیین است.

  • ‌آزمایش‌های غیرمخرب در اعضا و اجزای مصالح بنایی

در اعضا و اجزای مصالح بنایی، به کمک آزمایش‌های غیرمخرب، تغییرات در چگالی و مدول ارتجاعی مصالح بنایی و همچنین وجود ترک‌ها، انقطاع در آجر چینی و غیره را می‌توان ارزیابی نمود.

آزمایش‌های مخرب‌ در بهسازی لرزه ای ساختمان

آزمایش‌های مخرب با نمونه‌برداری از اعضا و یا اجزای سازه و انجام آزمایش در آزمایشگاه صورت می‌پذیرد. نمونه‌برداری باید با پیش بینی تمهیدات لازم برای جلوگیری از بروز هر گونه ناپایداری در سازه از نقاطی باشد که تحت کمترین تنشقرار دارند و آن نقاط بعد از نمونه برداری سریعاً قابل ترمیم باشند.

با توجه به مشکلات اجرایی، خطرات احتمالی، زمان و هزینه‌ی انجام آزمایش‌های مخرب از یکسو و امکانات موجود برای انجام آزمایش‌های غیر مخرب از سوی دیگر، باید سعی شود تا حتی المقدور با انجام آزمایش‌های غیر مخرب و با استفاده از اسناد و مدارک مربوط، تعداد آزمایش‌های مخرب به حداقل ممکن تقلیل یابد.

گسلش

در صورت وجود گسل در ساختگاه مورد مطالعه، گردآوری اطلاعات لازم از جمله موارد زیر برای تصمیم‌گیری در مورد امکان یا عدم امکان بهسازی لرزه ای ساختمان در هدف مقاوم سازی  لرزه ای ساختمان مورد نظر ضروری است.

  • ‌درجه فعالیت گسل؛
  • ‌نوع گسل (امتداد لغز، عادی، معکوس یا تراست فشاری)؛
  • ‌جهت حرکت گسل؛
  • ‌اندازه جابجای یهای قائم و افقی برمبنای سطح خطر انتخابی زلزله؛
  • ‌طول و عرض منطقه خرد شده گسلی.

روانگرایی

در هنگام وقوع زمین‌لرزه در زمین‌های حاوی خاک‌های ماسه‌ای کم تراکم و اشباع، فشار آب حفره‌ای می‌تواند به حدی افزایش یابد که خاک مقاومت برشی خود را از دست بدهد، این پدیده به روانگرایی موسوم است. جهت برآورد پتانسیل روانگرایی خاک در محل ساختمان تعیین دقیق وضعیت لایه‌های زیرسطحی خاک و عمق آب زیرزمینی لازم است. اطلاعات کلیدی در این بررسی عبارتند از: مشخصات ژئوتکنیکی محل، تراز سطح آب زیرزمینی و تغییرات آن، نوع و میزان تراکم خاک.

در بررسی پتانسیل خطر روانگرایی در یک ساختگاه، ابتدا باید معلوم شود که آیا اساساً وقوع این پدیده در آن ساختگاه محتمل است یا خیر. به طور کلی احتمال وقوع روانگرایی در آبرفت های جوان بیش از آبرفت‌های قدیمی است.

فرونشست

ممکن است زلزله موجب نشست در نواحی محدود یا وسیعی از سطح زمین شود. این نشست می‌تواند در اثر روانگرایی در خاک‌های دانه‌ای سست اشباع و یا تراکم در خا‌ک‌های دانه‌ای سست غیراشباع باشد. علاوه بر آن ممکن است زلزله موجب فروریزش فضاهای باز زیرزمینی از قبیل معادن، تونل‌ها، قنوات، غارها و حفرات کارستی شود و در نتیجه نشست قابل توجهی در محدوده بزرگی به وجود آید که به چنین مواردی فرونشست گفته می‌شود. فرونشست ممکن است موجب وقوع نشست‌های نامساوی در پی و ناپایداری در سازه شود. تغییر مکان قابل قبول ناشی از فرونشست، متناسب با سطح عملکرد سازه و نیز قابلیت و توانایی سازه جهت پذیرش تغییر مکان‌های یکسان یا نامساوی شالوده تعیین می‌شود.

زمین لغزش و سنگ ریزش

زمین لغزش به حرکت توده‌ای خاک یا سنگ برروی شیب‌ها به سمت پایین دست و سنگ ریزش به فرو افتادن قطعات کوچک تا بسیار بزرگ سنگ اطلاق می‌شود. بروز زمین لغزش می‌تواند باعث ناپایداری کلی یا تخریب ساختمان یا حرکت کلی یکسان یا متفاوت شالوده ساختمان شود. ارزیابی پتانسیل این مخاطرات نیازمند آگاهی کامل از شرایط ژئوتکنیکی لایه‌ها و سازندهای مختلف زمین است. در صورت حصول تمامی موارد ذیل، نیازی به بررسی پایداری شیب محل پروژه از نظر زمین لغزش و سنگ ریزش نیست.

  • ‌زمین با شیب کمتر از ۱ قائم به ۴ افقی (مگر آن که زمین مستعد روانگرایی باشد و یا خاک منطقه حساس باشد)؛
  • ‌عدم وجود مورفولوژی لغزشی و عدم وجود سابقه ناپایداری شیب‌ها در منطقه؛
  • ‌عدم وجود سازندهای با پتانسیل لغزش و سنگ ریزش.

مدل سازی تحلیلی ساختمان

اطلاعات جمع آوری شده از بررسی وضعیت موجود ساختمان باید در تهیه‌ی مدل تحلیلی ساختمان و برآورد رفتار لرزه‌ای آن مورد استفاده قرار گیرد. هرگاه در بازرسی وضعیت موجود، هیچ گونه خسارت، تغییر و یا انحرافی در مقایسه با نقشه‌های اجرایی مشاهده نشود، در مد‌ل‌سازی، مقاطع اعضا کاملاً مطابق با نقشه‌های اجرایی در نظر گرفته خواهند شد. اما در صورت وجود تفاوت و یا موجود نبودن نقشه‌های اجرایی، مبنای مد‌ل‌سازی بر اساس ابعاد اندازه‌گیری شده در بازرسی وضعیت موجود خواهد بود.

بهسازی پی

روش انتخابی برای بهسازی پی باید هماهنگ با روش بهسازی لرزه ای ساختمان و ضوابط و اصول کلی باشد. این هماهنگی به معنی تضمین این مساله است که بهسازی مجموعه‌ی سازه و پی منجر به تامین سطح عملکرد سازه تحت سطح خطر انتخابی می‌شود. هنگامیکه اجزا‌ی جدیدی به سازه اضافه می‌شود، پی این اجزا در مدلسازی پی ساختمان باید در نظر گرفته شود. اگر روش بهسازی پی به گونه‌ای است که هر بخش از پی بهسازی شده نوعی از بارها را تحمل می‌کند (مثلا بر بخش قدیمی بارهای ثقلی و بر بخش جدید بارهای زلزله وارد می‌شود)، باید این بخش‌ها به نحو مناسب و به طور مجزا مدلسازی شوند. اثرات بهسازی پی روی سختی، مقاومت و انعطاف‌پذیری آن باید در مدل تحلیلی سازه‌ی بهسازی شده در نظر گرفته شوند. سازگاری اجزای جدید و موجود باید تحت تغییر مکا‌ن‌های متناسب با سطح عملکرد انتخابی کنترل شود.

 

 

منبع : شرکت مقاوم سازی افزیر



:: موضوعات مرتبط: مقاوم سازی , مقاوم سازی با FRP , ,
به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان شرکت مقاوم سازی افزیر و آدرس afzir.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com